spacer spacer
spacer Klassieke massage
U kunt in mijn praktijk altijd terecht voor een massage zonder een complete natuurgeneeskundige behandeling. Of u nu een stevige massage wilt waarbij stijve spieren goed aangepakt worden of juist wilt ontspannen en tot rust komen, het kan allebei. Natuurlijk hoort daar een massage-olie bij die geheel uit natuurlijke stoffen bestaat. Ik maak gebruik van de massage-oliën van Chi of Weleda, beiden kwalitatief goede merken. Er wordt zoveel mogelijk gekozen voor een massage-olie die bij u past.
De gebruikte massagetechnieken zijn dezelfde zoals deze gebruikt worden door sportmasseurs en fysiotherapeuten.

Bindweefselmassage
Bindweefselmassage is een reflextherapie, net zoals segmentmassage. Reflextherapieën kunnen een zeer diepgaande uitwerking hebben op het hele lichaam. Om die reden is bindweefselmassage geschikt voor uiteenlopende klachten zoals pijn in spieren, pezen of gewrichten, bijv. regionaal diffuus pijnsyndroom (ook bekend als spierdystrofie) of RSI-klachten, menstruatieklachten, doorbloedingsstoornissen van armen of benen en maag- en darmklachten.
Bindweefselmassage kan goed gecombineerd worden met kruidentherapie of Bachbloesemtherapie.
De bindweefselmassage werkt in op de laag tussen huid en spieren en kan op elk deel van het lichaam worden toegepast. De rug wordt altijd behandeld omdat hier zich de reflexzones bevinden waarmee gewerkt wordt in de bindweefselmassage.
Na het intakegesprek volgt een uitgebreid onderzoek van de reflexzones op de rug. Dit gebeurt door het telkens oppakken van een huidplooi waarbij wordt bekeken hoe de spanning is tussen huid en onderliggende lagen.
Daarna begint de behandeling, deze wordt afgestemd op uw persoonlijke situatie en stapsgewijs opgebouwd om eventuele hinderlijke reacties te voorkomen. Er zijn verschillende massagetechnieken waarvan alleen de ‘diepe’ techniek een snijdend gevoel geeft. Dit snijdende gevoel is typerend voor bindweefselmassage en geeft aan dat de massage goed wordt toegepast. Ook is bindweefselmassage zeer goed toe te passen bij littekens die klachten veroorzaken. Meestal maak ik hierbij gebruik van bindweefselmassage als de huid om het litteken gezwollen is.
Voor alle massages geldt dat goede resultaten worden behaald als deze minimaal één keer per week worden toegepast.
spacer
Klassieke massage, Bindweefselmassage, Manuele lymfedrainage, Segmentmassage
Segmentmassage
Een vrij onbekende vorm van massage maar met verrassend positieve effecten. Segmentmassage is een vorm van reflexmassage, net als bindweefselmassage. De massage kan toegepast worden op de rug, bekkengebied, nek en borstkas.
Alle handgrepen bestaan uit bepaalde verschuivingen van de huid. Op de rug en het bekkengebied worden deze handgrepen toegepast direct aan weerszijden van de wervelkolom. Dit is het gebied waar zenuwbanen uit het ruggenmerg treden en het bijbehorende gebied aansturen. Deze gebieden worden ‘segmenten’ genoemd. Op de borstkas worden de grepen direct naast het borstbeen toegepast.
De massagegrepen worden in een rustig ritme uitgevoerd waarbij steeds de huid wordt verschoven ten opzichte van de onderliggende lagen. Er wordt niet direct op de spieren ingewerkt en is om die reden een hele zachte vorm van massage.
De massage heeft een zeer diep ontspannend effect en past goed bij verkrampte pijnlijke spieren, vooral als dit een emotionele achtergrond heeft. Deze massage is ook zeer geschikt bij klachten van overspannenheid of burn-out. Juist in deze gevallen kan elke prikkel al teveel zijn. Ook voor mensen die zeer gevoelige spieren hebben waarbij een klassieke of sportmassage te pijnlijk is hebben veel baat bij segmentmassage.
Uitgevoerd op de borstkas kan het ontspannend zijn bij benauwdheidsklachten.
De massage kan een onderdeel zijn van een behandeling met acupunctuur of kruiden maar kan ook ‘los’ worden gegeven. Een behandeling van rug en bekkengebied duurt ongeveer 45 minuten.

Tarieven
Rianne van Dasler acupunctuur en kruidentherapie is aangesloten bij de beroepsvereniging NWP. Hierdoor worden de consultkosten door de meeste zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed. Het is aan te raden om bij uw zorgverzekeraar te informeren naar de voorwaarden.
Eerste consult (1-1 ½ uur)   € 77,-
Kinderen t/m 8 jaar   € 47,-
     
Vervolgconsult (45 min.)   € 47,-
Kinderen t/m 8 jaar   € 30,-
     
Vervolgconsult uitgebreid (1 uur)   € 66,-
     
Consult aan huis, consultprijs +   € 23,-
Reiskosten per km.   € 0,23
     
Kruidentinctuur 100 ml.   € 24,-
Bachbloesem 30 ml.   € 6,50
     
Massage (1 uur)   € 52,-
Massage (½ uur)   € 31,-

De tarieven voor massage gelden niet voor de bindweefselmassage en manuele lymfedrainage. Voor deze therapieën gelden de normale consultprijzen. Genoemde consulttarieven zijn inclusief BTW maar exclusief kruidentincturen en Bachbloesems. Betalingen bij voorkeur per pin of contant na afloop van het consult. Een gemaakte afspraak moet minimaal 24 uur van te voren worden afgezegd anders wordt de consultprijs in rekening gebracht.

Made by Bouwie Media Creations