spacer spacer
spacer Kruidentherapie (fytotherapie)
‘Fyto’ betekent plant, fytotherapie betekent dus ‘plantengeneeskunde’. In de fytotherapie wordt gewerkt met geneeskrachtige kruiden. De mensheid maakt al heel lang gebruik van geneeskrachtige kruiden voor allerlei klachten.
Voor een kruidenmiddel wordt altijd gebruik gemaakt van de hele plant met al zijn inhoudsstoffen. Een plant kan wel honderd verschillende stoffen bevatten in tegenstelling tot reguliere geneesmiddelen die één werkzame stof bevatten. Al deze stoffen in een plant zorgen voor een harmonische en diepgaande werking op zowel lichamelijke als emotionele klachten.
Kruiden hebben over het algemeen veel minder bijwerkingen dan reguliere geneesmiddelen, juist door die grote hoeveelheid verschillende stoffen, ze houden elkaar als het ware in balans. Die balans is weg zodra er één werkzame stof uit gehaald wordt en alleen die ene stof gegeven wordt.

Hoe ziet een behandeling eruit?
In het eerste consult worden er vragen gesteld over jouw klachten en allerlei andere aspecten van jouw gezondheid. Na het consult bekijk ik welke kruiden passen bij de klachten. Je krijgt dus niet direct een kruidentinctuur mee, meestal is dat ongeveer een week na de intake.
De kruiden worden ingenomen als druppels (tinctuur) maar soms wordt er ook een bepaalde kruidenthee geadviseerd. In een complex zitten gemiddeld 2 tot 4 verschillende kruiden. Ik werk met tincturen die zeer sterk geconcentreerd zijn en een laag percentage alcohol bevatten (hooguit 10-20%). Kruidentincturen die in de winkel te koop zijn, zijn veel minder geconcentreerd en bevatten alcoholpercentages van 60-70%.

Een vervolgbehandeling wordt meestal na ongeveer 4 weken afgesproken. Ik bekijk, samen met jou, of de ingestelde behandeling door kan gaan of dat er aanpassingen nodig zijn. Als je tussendoor vragen hebt kun je die altijd stellen.

Kinderen
Kinderen reageren doorgaans sneller op een behandeling dan volwassenen. Ze hebben nog niet de tijd gehad om veel verschillende klachten te ontwikkelen. Klachten bij kinderen zijn meestal beperkt tot één of twee organen zoals de darmen, de luchtwegen of de huid. Kinderen tot 12 jaar worden behandeld met kruiden- en/of Bachbloesemtherapie.

spacer
Kruidentherapie (fytotherapie), Oogdiagnostiek, Voeding
Tarieven
Rianne van Dasler is aangesloten bij de beroepsvereniging NVA. Hierdoor worden de consultkosten door de meeste zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed. Het is aan te raden om bij jouw zorgverzekeraar te informeren naar de voorwaarden.

Eerste consult (± 1½ uur)   € 83,00
Kinderen t/m 8 jaar   € 51,00
     
Vervolgconsult (45 min.)   € 51,00
Vervolgconsult Chi Nei Tsang (60 min.)   € 65,00
Kinderen t/m 8 jaar   € 33,00
     
Kruidentinctuur 100 ml. (voor ± 6 weken)   € 27,00
     
Bachbloesem 30 ml.   € 8,00

Genoemde tarieven zijn exclusief kruidentincturen en Bachbloesems, dit wordt niet vergoed. Betalingen na afloop van het consult, bij voorkeur pinnen. Een gemaakte afspraak moet minimaal 24 uur van te voren worden afgezegd anders wordt de consultprijs in rekening gebracht.

Made by Bouwie Media Creations