spacer spacer
spacer Kruidentherapie (fytotherapie)
‘Fyto’ betekent plant, fytotherapie betekent dus ‘plantengeneeskunde’. In de fytotherapie wordt gewerkt met geneeskrachtige kruiden. De mensheid maakt al heel lang gebruik van geneeskrachtige kruiden voor allerlei klachten.
Voor een kruidenmiddel wordt altijd gebruik gemaakt van de hele plant met al zijn inhoudsstoffen. Een plant kan wel honderd verschillende stoffen bevatten in tegenstelling tot reguliere geneesmiddelen die één werkzame stof bevatten. Al deze stoffen in een plant zorgen voor een harmonische en diepgaande werking op zowel lichamelijke als emotionele klachten.
Kruiden hebben over het algemeen veel minder bijwerkingen dan reguliere geneesmiddelen, juist door die grote hoeveelheid verschillende stoffen, ze houden elkaar als het ware in balans. Die balans is weg zodra er één werkzame stof uit gehaald wordt en alleen die ene stof gegeven wordt.

Hoe ziet een behandeling eruit?
In het eerste consult worden er een groot aantal vragen gesteld over uw klachten en allerlei andere aspecten van uw gezondheid.
Na het consult bekijk ik welke kruiden passen bij uw klachten. U krijgt dus niet direct een kruidentinctuur mee.
Indien er behandeld wordt met kruiden wordt er een kruidencomplex samengesteld afgestemd op uw persoonlijke situatie en klachten. De kruiden worden ingenomen als druppels (tinctuur) maar soms wordt er ook een bepaalde kruidenthee geadviseerd. In een complex zitten gemiddeld 2 tot 4 verschillende kruiden.

Ik spreek met u af wanneer u de tinctuur op kunt halen, dat gebeurt binnen een week na het eerste consult.

Een vervolgbehandeling begint weer met een vraaggesprek en aan de hand daarvan bepaal ik of de ingestelde behandeling door kan gaan of dat er aanpassingen nodig zijn. Tussen behandelingen door is het altijd mogelijk contact op te nemen indien er vragen zijn.

spacer
Kruidentherapie (fytotherapie), Oogdiagnostiek, Voeding
Voeding
Voeding ligt aan de basis van gezondheid maar ook ziekte. Vrijwel iedereen weet wel wat goede voeding is. En wat voor de één goed is hoeft niet zonder meer goed te zijn voor een ander. Elk mens is uniek dus wat gezonde voeding is is ook voor elk mens uniek.
Toch is het vaak moeilijk om elke dag gezond te eten en heeft u last van een sterke hang naar bepaalde voeding, bijvoorbeeld zoetigheid. Zo’n hang naar bepaald voedsel hangt vaak samen met een verstoord evenwicht in de persoon zelf. Dat kan op zowel lichamelijk als emotioneel gebied zijn. Een behandeling met acupunctuur, kruiden of één van de andere therapieën kan het evenwicht weer herstellen waardoor de sterke hang naar bepaalde voedingsmiddelen vermindert of zelfs verdwijnt.
In elke behandeling zal ik een persoonlijk voedingsadvies geven waarbij de nadruk ligt op wat wél mag. Het verbieden van bepaalde voedingsmiddelen wordt alleen gedaan indien dat echt niet anders kan, zoals bij voedselallergieën.

Tarieven
Rianne van Dasler acupunctuur en kruidentherapie is aangesloten bij de beroepsvereniging NWP. Hierdoor worden de consultkosten door de meeste zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed. Het is aan te raden om bij uw zorgverzekeraar te informeren naar de voorwaarden.
Eerste consult (1-1 ½ uur)   € 77,-
Kinderen t/m 8 jaar   € 47,-
     
Vervolgconsult (45 min.)   € 47,-
Kinderen t/m 8 jaar   € 30,-
     
Vervolgconsult uitgebreid (1 uur)   € 66,-
     
Consult aan huis, consultprijs +   € 23,-
Reiskosten per km.   € 0,23
     
Kruidentinctuur 100 ml.   € 24,-
Bachbloesem 30 ml.   € 6,50
     
Massage (1 uur)   € 52,-
Massage (½ uur)   € 31,-

De tarieven voor massage gelden niet voor de bindweefselmassage en manuele lymfedrainage. Voor deze therapieën gelden de normale consultprijzen. Genoemde consulttarieven zijn inclusief BTW maar exclusief kruidentincturen en Bachbloesems. Betalingen bij voorkeur per pin of contant na afloop van het consult. Een gemaakte afspraak moet minimaal 24 uur van te voren worden afgezegd anders wordt de consultprijs in rekening gebracht.

Made by Bouwie Media Creations